Ponuda

Ložišta na drva

akcija

Ložište je srce svakog kamina. Ložišta su najčešće napravljena od gusa ili čelika. Osim od materijala izrade, ložišta se razlikuju i po veličini, snazi, težini, načinu izgaranja, primjeni. Unutrašnjosti ložišta su izrađena od gusa, šamota, čelika, ironcera, ili kombinacijom tih materijala. Veličina ložišta je najčešće ekvivalent njegovoj snazi. Važno je obratiti pažnju na nominalnu snagu ložišta (stvarna snaga koju ložište daje u prostoriju), tako da ta snaga odgovara prostoriji koju želite zagrijavati.
Postoje i estetske razlike u ložištima. Tako imamo ložišta sa ravnim staklom, prizmatičnim staklom, zaobljenim staklom.
Nadalje se ložišta razlikuju u načinu otvaranja vrata - klasično otvaranje vrata i podizanje vrata prema gore.

Monoblocco ložišta

Samo ime "monoblocco" nam govori da su ova ložišta izrađena u jednom komadu, te da se i tako isporučuju. To su ložišta sa kompletnom pratećom opremom u funkcionalnom smislu. Odrađene su komore toplog zraka , reguliran je dovod zraka, izlaz toplog zraka, a često puta i kompletna automatika sa ventilatorima. Najčešće imaju i mehanizam podizanja vratiju u kupolu.
Ugradnja ovih ložišta je mnogo jednostavnija nego zidanje otvorenih kamina. To je iz razloga što su glavni elementi ložišta tvornički izrađeni, a njihova montaža je propisana i definirana jasnim uputstvima. 

Ložišta za toplozračne kamine

Najčešće se ugrađuju ložišta izrađena kompletno od sivog ljeva (gus). Njihova karakteristika je da imaju u gornjem djelu ložišta izrađen manji ili veći sabirnik dimovodnih plinova što mu daje veću iskoristivost energije u usporedbi sa ostalim vrstama ložišta. Ova ložišta su dugovječnija, pa je s toga i kamin sazidan ovakvim ložištem postojan.
Kazetna ložišta

Ova ložišta se najčešće izrađuju od kotlovskog lima, okvir vratiju i unutarnji dio ložišta se radi od sivog ljeva (gusa). Osnovna karakteristika ovih ložišta je da imaju ravni gornji dio ložišta. Najčešće se ova ložišta koriste za zatvaranje postoječih otvorenih kamina, pa se ugradnjom ovakvog ložišta dobiva na mnogo većoj iskoristivosti energije i zagrijavanje prostora u koje se ovakvo ložište montira.
akcija

!!! AKCIJA !!!! Do isteka zaliha

La Nordica  Ložište na drva Ventilato...

akcija

Peć Ema
Novo u ponudi
6 kw
5 399,00 kn

Metalna peć Napravljena je od kvalitetnog...

akcija

Kaminska peć IVA - AKCIJA!!

Stara cijena: 8.700,00 knNova cijena:...

Novosti

Prodajni saloni

06.prosinac

2016

La Nordica  Ložište na drva Ventilato 70 PrizmatikZagrijava 258 metara kubnihMaksimalne snage 11,3 kwUgrađena dva ventilatora za...detaljnije

04.studeni

2013

MOJA SAVRŠENA KOMBINACIJAOdavno je poznata izreka kako kamin čini kuću domom, a malo tko ostane ravnodušan prema zadovoljstvu koje...detaljnije